De veehouderij heeft door de modernisering veel te maken met veranderingen op de werkvloer. Om ervoor te zorgen dat veehouders en Abiant-medewerkers continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op agrarisch vlak gaat Abiant in samenwerking met Dairy Training Centre cursussen en trainingen geven. De focuspunten van deze trainingen liggen op het gebied van melkveehouderij.
Samenwerking DTC
Door de trainingen gezamenlijk op te zetten met DTC, kan Abiant Uitzendgroep aansluiten bij de vraag uit de markt. Abiant ziet het als een meerwaarde om opleidingsmogelijkheden te bieden aan eigen medewerkers en leden van Abiant Coöperatie. De samenwerking tussen Abiant en DTC verloopt naar wederzijdse tevredenheid. Ondernemers kunnen op deze terreinen veel kennis en handelingsvaardigheden van hun agrarische medewerkers van Abiant verwachten.
André Sturkenboom, agrarisch accountmanager Abiant Uitzendgroep heeft de veehouderijtraining, die Abiant samen met DTC heeft opgezet, gecoördineerd. Hij is enthousiast over de trainingen die Abiant biedt in samenwerking met DTC. “Kennis zorgt ervoor dat je een gesprekspartner blijft voor de agrarische ondernemer. Alleen door over kennis te beschikken kun je een waardevolle medewerker zijn. De trainingen zorgen ervoor dat er extra bewustwording ontstaat van wat er speelt en leeft in de veehouderij.”
De eerste veehouderijtraining die Abiant met DTC heeft gegeven in het jaar 2015/2016 is als zeer succesvol ervaren door de elf deelnemers. Ook bij de tweede training, die nog tot en met maart 2017 loopt, zijn er weer enthousiaste deelnemers. André Sturkenboom: “Het is mooi om te zien dat cursisten het geleerde ook direct toepassen in de praktijk.”
Ruim aanbod trainingen
De komende maanden wordt naast de veehouderijtraining een ruim scala een trainingen en cursussen gegeven door beide partijen. Het gaat vooral om praktijkgerichte trainingen op het gebied van ondernemerschap, management en vakmanschap. Tevens worden er korte trainingen gefaciliteerd waarbij onderwerpen zoals klauwverzorging, drachtigheidscontrole, rundveevoeding en veeverloskunde voorbij komen.
Themadagen
In 2017 worden er themadagen georganiseerd waarbij in een sprint de belangrijkste zaken voor de veehouderij worden uitgelegd. Deze themadagen zijn bij uitstek interessant voor aankomende bedrijfsopvolgers. De volgende themadagen staan op de agenda: voederproductie, melkveevoeding, melkwinning/huisvesting, uiergezondheid, diergezondheid, vruchtbaarheid, jongvee-opfok, veeverbetering en bedrijfsanalyse/bedrijfseconomie. Kijk voor de actuele trainingsdata op dairytrainingcentre.com